07 Into Kids Communicatie

O7 Into Kids – 7Life CommunicatieScan

 

Elke opvoedsituatie is anders, elk kind is anders. Wat heb je nodig om je kind de juiste opvoeding te geven die bij jou en bij je kind past? Hoe los je conflicten op met je kind? Of hoe krijg je de verschillende opvoedstijlen die jij en je partner hanteren op een lijn. Hier mee aan de slag te gaan werkt het beste als je elkaar begrijpt.

Om dit te kunnen bereiken is het belangrijk om te weten hoe je zelf communiceert, hoe reageer jij op de dingen binnen je gezin.

Met een 7Life Communicatiescan krijg je inzicht in dit soort zaken en nog veel meer. Je kunt direct aan de slag met het verbeteren van de communicatie met je partner en/of kind.

Op dit moment ben ik samen met een aantal collega’s binnen het 7life netwerk, bezig met het ontwikkelen van materialen en handreikingen rondom opvoeding. Het is de bedoeling dat rond de zomer van 2017 een heel nieuw concept op de planken ligt. De CommunicatieScan blijft daarbij het uitgangspunt, want weten hoe je zelf communiceert en wat je sterkten en zwakten zijn, blijft de basis. Van daaruit kunnen we gaan kijken hoe we de opvoeding aan kunnen pakken. En natuurlijk willen we dan ook graag weten welke mogelijke stijlen we bij onze kinderen ontdekken. Voor dit laatste stukje is een gedragsvragenlijst in ontwikkeling die naar verwachting in het voorjaar van 2017 in gebruik genomen zal worden.

Loop je op dit moment vast en merk je bijvoorbeeld dat je samen met je partner niet op één lijn zit wat opvoeding betreft of lukt het maar niet om echt contact met je kind te krijgen, dan biedt de CommunicatieScan al een heel aantal handvatten. Neem voor meer informatie contact op. Wil je meer weten over de mogelijkheden van de 7Life CommunicatieScan kijk dan op mijn website www.krachtigcommuniceren.com naast mijn werk als kindercoach ben ik ook communicatietrainer.